Всички играят на Fortnite и в резултат приходите на играта са по-високи от тези на всяка една друга безплатна игра. Нещо повече - над половината от играчите на Fortnite, анкетирани за скорошно проучване, са изразходвали истински пари, за да играят режима Battle Royale.

Fortnite: Battle Royale е игра, която е безплатна, но 69% от играчите са платили реални пари, за да придобият аксесоари по време на игра. Това включва козметични елементи като скинове, емотикони, планери и други предложения.

Проучване, проведено от LendEDU, изследва 1000 играчи Fortnite, които прекарват между шест и десет часа седмично в режима Battle Royale.

От анкетираните LendEDU е открила при 58.9% от тях изразходвани средства за козметични облекла или герои; 18.06% плащат за закупени планери; 13.52% изразходват средства за други аксесоари; и 9.52% използват средства за закупуване на емотикони и танцови движения.

Проучването заключава, че средната сума, изразходвана от играчите, възлиза на 84.67 долара, а 36.78% дори казват, че тази игра е първият път, когато са направили покупки по време на игра.

Освен това 20% от анкетираните не са знаели, че елементите не са предоставили предимство по време на игра въпреки ясното обяснение от Epic Games по въпроса.