Fortnite: Battle Royale за един месец е спечелила повече от всяка друга игра в тази категория. През май месец безплатната игра е ударила нов рекорд по приходи от 318 млн. долара, пишат от Recode.

Това поставя Fornite доста над Pokémon Go и Clash of Clans. Новината всъщност е толкова грандиозна поради факта, че Battle Royale излезе преди осем месеца за конзоли, а за iOS - само преди три.

Най-доходоносните безплатни игри на база месечни приходи (млн. долари)

Оттогава приходът на Fortine е достигнал повече от 1.2 млрд. долара. Трябва да се отбележи, че всички тези пари идват от дребни покупки на неща като дрехи и танцови движения. Безплатната игра успя да привлече както ветерани, така и новаци в гейминга. За по-малко от година играчите на Fortnite надброяват 125 млн. души.

Ето как изглеждат приходите на Fortnite през първите месеци, сравнение с тези на Pokémon Gо:

Трябва да се отбележи обаче, че месечният ръст в проценти на Fortnite намалява лека-полека. През май приходите са се увеличили само със 7.6%. Казваме „само“, защото процентите през април бяха 32.

В момента Fornite разчитат повече на приходите от геймърите, използващи конзоли, отколкото на тези, които играят на iOS или PC. Ще видим какво ще стане обаче, когато играта излезе и за Android. Очакваме това да се случи през лятото, тоест съвсем скоро. Може би тогава процентното увеличение пак ще се завърти около двуцифрените числа.