Изненадваща битка на върха сблъсква двете най-популярни онлайн игри в момента.

PlayerUnknown’s Battlegrounds и Fortnite обаче ще мерят сили не на виртуалното бойно поле, а в съда. Това е така, защото PUBG Corp. съди корейското подразделение на epic Games по обвинение в това, че създателите на Fortnite са откраднали елементи от популярната Battle Royale игра. Интересно е, че искът е подаден още през януари, когато създателите на PUBG са се чудили как да реагират спрямо нарастващата популярност на Battle Royale режима на Fortnite, която го направи едно от най-предпочитаните онлайн забавления тази година.

За момента не знаем повече подробности около иска и съдът в Сеул ще решава дали Fortnite е взела нещо непозволено от PUBG. Интересно е да си припомним още, че PUBG всъщност върви на енджина Unreal 4 на Epic Games.

PUBG Corp. вече заведе дело срещу китайската компания NetEase със същото обвинение. Както PUBG, така и Fortnite си остават изключително успешни и вече получиха мобилни версии заедно с конзолите. Докато PUBG е платена обаче, масовите битки във Fortnite са безплатни.

Тагове: