Хибридната конзола Switch се оказа изненадващата ябълка на раздора между Amazon и Nintendo. Френското подразделение на гиганта обяви, че няма да продава повече системата и няма да зарежда с игри за нея. Но какво всъщност се крие зад това скандално решение?

Оказа се, че Amazon France е продавала базовата версия на Switch само за 270 евро - доста по-ниска цена от конкурентни вериги като Fnac и Micromania, където конзолата се продава съответно за 299 евро и за 329 евро. В отговор на това подбиване на цената Nintendo решава, че повече няма да снабдява френския клон на Amazon с хардуер.

В отговор търговската верига пък обяви, че не само няма да продава повече конзолата, но няма и да разпространява игри за нея. Така хитови предстоящи заглавия като Smash, Pokémon и Mario Party вече не са достъпни за предварителна поръчка. Изчерпването на количествата води до това вече наличните игри да се продават със следното предупреждение: Jaquette en anglais, jouable en français (English cover, playable in French).

С идването на празничния сезон и появата на нови бъндъли на Switch с различни игри липсата на хардуера и софтуера от каталог на Amazon може да се отрази негативно на продажбите. Засега обаче няма друго решение и нито Amazon, нито Nintendo коментират официално. Японската компания е известна с това, че не обича търговските вериги да продават продуктите ѝ на по-ниски цени, но пък ако някой може да си позволи да издържи на такава ценова война, то това е Amazon.

Тагове: