Новите финансови резултати на AMD съдържат важно зрънце информация за това кога Sony възнамерява да пусне следващата си PlayStation конзола. Двете компании, които си партнират за второ поредно поколение засега не разкриват официални дати, но шефката на AMD Лиза Су обяви, че очаква скок в продажбите на полумодифицирани чипове да скочи рязко през 2020 г.

Това по всяка вероятност се дължи на факта, че тогава ще се изпълнят и заплатят поръчките на Sony към AMD във връзка с конфигурирането на новата конзола. Вече знаем, че AMD ще достави своя процесор Zen 2 и графичния чип Navi за PS5, в резултат на което производителят очаква скок в продажбите на този вид компоненти.

Не трябва да забравяме, че AMD произвежда всички чипове и за Xbox One, така че се очаква компанията да работи с Microsoft и в следващото поколение конзола.

Друг потенциален източник на приходи за AMD е Google Stadia. Макар за стрийминг платформата на гиганта да знаем относително малко, потвърдено е, че тя ще ползва полумодифицирани графични чипове на AMD. За да реализира своята визия за глобално платформа, която работи в реално време без забавяне, Google ще се нуждае от големи количества такива компоненти.

Тагове: