Starfield още дори не е излязла, а новата ролева игра на Bethesda вече оглавява класациите и побеждава собствения гигант на Valve в Steam. С наближаването на датата на излизане на Starfield няма да се изненадаме, ако първото оригинално приключение на Bethesda от 25 години насам направи Starfield най-голямата премиера на разработчика до момента.

Изкачването нагоре в класациите на Steam може би има нещо общо с най-евтината оферта за Starfield, тъй като вече можете да я вземете с огромна отстъпка от 10 долара. След като преди това Baldur's Gate 3 детронира CS:GO на Valve в Steam при стартирането си, сега изглежда е ред на Starfield. Малкият спад на Baldur's Gate 3 не е изненада, като се има предвид, че тя излезе от известно време (поне от гледна точка на игрите), но ранният достъп до Starfield още дори не е започнал.

Въпросът сега е колко дълго Starfield ще се задържи на върха на класациите на Steam? С 1000 планети в света на Starfield за изследване играчите ще бъдат в играта доста дълго, но не бихме се изненадали Bethesda и Valve да се борят за първото място, когато Starfield наистина излезе в завършен вид.

Освен това не се знае колко от тези предварителни поръчки са за премиум изданието с петдневен ранен достъп, така че броят на едновременно играещите може да бъде още по-голям в петък, 1 септември.

Ако не знаете, Starfield почти имаше най-нехаресваната функция на Fallout 4, тъй като Bethesda записа няколко озвучени реплики за главния герой, преди да се откаже от идеята и да се върне към това, което работеше във Fallout 3 и Skyrim.

Докато наближаваме септемврийската премиера, ще искате да знаете за точните времена на излизане на Starfield за всички региони, тъй като предварителното зареждане в Steam започна. Според това къде се намирате, играта ще стане налична на 5 или 6 септември.

Снимка: Bethesda

Виж още: Lenovo Legion Go е по-скъп от Steam Deck и ASUS ROG Ally