Следващата част от разработчика Infinity Ward в дългогодишната серия Call of Duty, за която преди беше потвърдено, че е продължение на Modern Warfare 2 (да не се бърка с играта от 2009 г. със същото име) в близкото бъдеще, ще стартира на 28 октомври. Платформите все още не са детайлизирани, но я очакваме за РС и актуалните конзоли.

Activision Blizzard официално разкри Modern Warfare 2 и нейното лого през април след месеци на слухове и дори направи официално съобщение преди анонса през февруари.

След днешното потвърждение на датата на пускане подробностите остават изключително оскъдни, но трейлърът без игрални кадри, придружаващ съобщението на Activision Blizzard, включва описание, разкриващо малко повече от това, което се очаква.

„Task Force 141 се завръща с гръм и с глобален отряд от емблематични ветерани“, се казва в него. „Тези оператори включват капитан Джон Прайс, Саймън „Ghost“ Райли, Джон „Soup“ Мактавиш, Кайл „Gaz“ Гарик и дебюта на мексикански полковник от специалните сили Алехандро Варгас.“

За щастие течовете от миналия месец имаха какво още да кажат, което предполага, че наред с кампания за един играч и режим за мултиплейър, Modern Warfare 2 също ще въведе нов „трети режим“, известен като DMZ, за който се съобщава, че е режим, подобен на играта Escape From Tarkov. Освен това известният с вътрешната си информация Том Хендерсън заяви, че редица любими на феновете карти от оригиналната Modern Warfare 2 ще се завърнат, включително Highrise, Quarry, Terminal и Afghan.

Наред с пускането през октомври на Modern Warfare 2 – което Activision Blizzard ще се надява да помогне за увеличаване на продажбите на Call of Duty – последваща част на спинофа Warzone, обещаваща „революционни иновации“, също трябва да бъде разкрита по-късно тази година.

Днешното съобщение идва, когато Activision Blizzard – която беше придобита от Microsoft за 69 милиарда долара през януари – продължава опитите си да постави зад себе си последната година на шокиращи обвинения за проблемната офис култура на гейминг гиганта.

Снимка: Activision

Виж още: Това са PlayStation Plus класиките, които PS5 и PS4 абонатите ще могат да играят