Милиони фенове останаха разочаровани, след като Blizzard обяви, че няма да проведе годишното си Blizz Con събитие заради страха от коронавирус. С тoва компанията де факто потвърди съмненията, които изказа относно провеждането на Blizz Con тази година през април. По традиция Blizz Con се провежда в края на годината, като през 2019 събитието започна на 1 ноември.

Въпреки отмяната на BlizzCon, Blizzard ще потърси начин да проведе виртуален форум на негово място. Той трябва да запази духа на събитието и да свърже компанията с многобройните ѝ почитатели.

Blizz Con е само една от многото геймърски конвенции, отменени заради пандемията тази година. Заради коронавируса вече изгубихме Quake Con, Gamescom и Tokyo Game Show, а най-голямото събитие на годината Е3 беше анулирано в началото на март.

Радостната вест е, че доста събития поеха по виртуалния път. Популярният турнир за бойни игри EVO ще се проведе онлайн през лятото, а неофициален заместител на Е3 2020 ще дойде под формата на Summer Games Fest, където ще видим много анонси на нови игри.

Виж още: Агресивният дизайн прави геймърския телефон Lenovo Legion лесно разпознаваем

 

Тагове: