По време на среща с инвеститори президентът на Blizzard Дж. Алан Брак разкри повече за напредъка на работата по Diablo Immortal. Той потвърди, че целта на компанията е да достави „автентично и комплексно Diablo изживяване“ за мобилни устройства.

Вътрешните тестове на мобилната версия на Diablo вече протичат и резултатите са „окуражаващи“. Следващата фаза на работата предвижда регионални алфа-тестове на играта, които ще се проведат в средата на 2020 г. Компанията ще очаква обратна връзка от геймърите, за да е сигурна, че вади най-доброто от себе си за мобилната версия на Diablo.

Припомняме, че нейният анонс разбуни духовете и до момента мнозина остават скептични за качеството на продукта и смятат, че той може да бъде опорочен от микротрансакции. Ако сте сред тези скептици, имаме лоша новина – мобилното Diablo няма да е единствената игра на Blizzard за телефони.

„Вярваме, че мобилните устройства са възможност за нещо ново. Чрез мобилните игри можем да привличаме играчи, които не можем да достигнем на РС или конзоли. Ето защо вече работим по няколко мобилни проекта“, завършва Брак.     

Виж още: Microsoft: Google и Amazon, а не Sony и Nintendo са нашите конкуренти

Тагове: