По традиция Blizzard прави най-зрелищните анонси на бъдещите си планове в първия ден от своето ежегодно събитие Blizzcon. И този път компанията не изневери на играчите, започвайки ударно с официалния анонс на Diablo 4.

Прочети още: Настана време за гласуване и печелене на награди (големи)

Играта започва дълги години след събитията от предната част и ще се завърне към мрачните корени на поредицата. Това значи кръв, чудовища и много нови класове герои, три от които вече бяха обявени – barbarian, sorceress и druid. Платформите са PS4, Xbox One и разбира се PC.  

Overwatch 2 също се задава и то навреме, тъй като оригиналната игра вече е на повече от три години и отдавна не е получавала сериозен ъпдейт. Като добавим реална сингъл кампания, продължението ще разшири значително вселената на играта, която Blizzard методично рисува с геймърско и мултимедийно съдържание. Overwatch 2 излиза за РС, PS4, Switch и Xbox One.   

Играта с карти Hearthstone ще получи нов режим, наречен Battlegrounds. Той е от типа Auto-battler – название, което произлиза от известния DOTA мод Auto Chess. Ъпдейтът ще дойде на 5-ти ноември.

World of Warcraft също ще получи експанжън, който се нарича Shadowlands. Той е осми в славната история на играта и се очаква през 2020 г.  

Тагове:
Още от Play