Малкият каталог на Atari Lynx от под 100 заглавия и това, че за съжаление остава в сянката на Game Boy и Game Gear, правят портативната конзола на Atari рядко споменавано днес име. Системата обаче има своите фенове и продължаващият ретро ренесанс просто няма как да я подмине.

Компанията Fadest, зад която стои един-единствен човек, обяви, че ще издаде две нови игри за Atari Lynx и така ще изненада приятно почитателите на системата.

Най-напред Raid on TriCity е интересна комбинация между класическата формула на тетрис и shoot-em-up. Asteroid Chasers пък е пъзел, който изисква да размърдате сивото си вещество. По същество и двете игри са аркадни и основната им задача е да се състезавате за все по-високи резултати.

Обаче това не е всичко.

Компанията Songbird Productions ще добави към каталога на Atari Lynx още две нови игри. Първата е шутър от първо лице на име CyberVirus. Играта е съществувала в безтегловност дълги години, без да бъде издадена, и сега всичко по нея е преработено, за да стане съвременно и готино за игра заглавие. Освен това CyberVirus e уникално от техническо естество, защото е триизмерен шутър от първо лице – нещо много рядко за портативната конзола.

Ако тя ви допадне, добрата новина е, че към нея е предвидено и самостоятелно продължение под името CyberVirus – Lost Missions. Това са девет нови мисии, първоначално разработени от студиото Beyond Games, което ги представя като демо на Atari през 1993 г. В Lost Missions имаме полуотворен 3D свят, което също е истинско постижение за конзола, издадена през 1989 г.

Снимка: Fadest

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра