Слуховете, че ще видим аниме по Diablo и анимационен сериал по Ovеrwatch, се носят от известно време. Още през 2018 г. се заговори за потенциална екранизация на Diablo, а през 2019 Activision Blizzard разкри, че има желание да направи същото и с Overwatch. Сега феновете на двете игри имат повод за вълнение.   

В LinkedIn профила на президента на Activision Ник ван Дайк се появи информация, че двата сериала вече са в процес на разработка. Там той е отбелязал ролята си като изпълнителен продуцент на тв адаптация на Diablo в стил аниме, която ще де разпространява през Netfliх.

След това Ван Дайк пише, че заедно с творческия партньор е разработил и продал анимационен сериал, базиран на Overwatch. Overwatch 2 ще излезе по-късно тази година и Blizzard вече пусна няколко кратки анимирани епизода, за да я рекламира. Освен това компанията обеща да развие значително историята на сегашните герои от първата част. Явно се готви нещо много по-голямо като например анимационен сериал.

Засега нищо не е обявено официално за екранизацията на Diablo и Overwatch, но това са изключително популярни серии и апетитът за тях е очевиден.

Виж още: Яхтата на Гейтс: тука има, тука нема. Сега явно няма

Тагове: