След като дълги години изоставаше зад FIFA, Konami реши да даде ново начало на Pro Evolution Soccer в лицето на eFootball – постоянно поддържана платформа, а не годишна поредица.    

eFootball дебютира преди дни в Steam като безплатно заглавие и вече е най-лошо оценяваната от феновете игра в историята на дигиталния магазин. Към момента на писане играта има доста над 10 000 ревюта, от които 91 процента са негативни, и това води до общ рейтинг overwhelmingly negative. Дали това е честно отражение на играта или просто стихиен гняв на феновете, е отворен въпрос.

Нещо, което веднага се вижда, са ужасяващите лица на играчите, които бързо се превърнаха в хит в социалните мрежи. Отдалече те изглеждат почти нормално, но когато камерата се приближи и най-вече при празнуванията на гол, физиономиите са изключително гротескни. Това е странно, защото тези анимации бяха една от силните страни на поредицата PES.

Идеята на Konami за eFootball е платформата да се развива постепенно и да бъдат добавяни нови функции, но няма спор, че първите впечатления ще нанесат големи щети. За съжаление няма достатъчно пачове, които да върнат обратно играчите, решили да се откажат от eFootball.

На този фон FIFA продължава да бъде в добро спортно здраве, като единственият проблем там е как играта печели от микротранзакциите във FIFA Ultimate Team.  

Снимка: Konami

Виж още: Полша направи Minecraft сървър за учениците у дома

Тагове: