Сред най-търсените функции за необявения Nintendo Switch 2 е обратната съвместимост с неговия предшественик. Макар че досега слуховете бяха противоречиви, изглежда, че новата конзола наистина ще може да подкарва игри, издадени на настоящия Switch, ако се съди по някои скорошни открития.

Потребител с прякора Doctre81 съобщи в ново видео, че е открил профила в LinkedIn на бивш разработчик от Nintendo, който е работил в компанията от февруари 2021 г. до август 2023 г. Разработчикът е поел отговорността за съществуващ проект и го е преработил, за да намали сложността, да увеличи производителността и да въведе нови функции, като същевременно е "запазил цялата съществуваща функционалност". По описанието изглежда, че този съществуващ проект е Nintendo Switch 2, тъй като никой друг известен проект на японската компания не би му подхождал, а поддържането на всички съществуващи функционалности може да е с цел обратна съвместимост.

Профилът в LinkedIn, открит от Doctre81, също изглежда потвърждава, че Nintendo Switch 2 ще има функции за машинно обучение, тъй като разработчикът изброява сред уменията, използвани по време на работата му в японската компания, не само машинното обучение, но и NVIDIA TensorRT - библиотека с отворен код, която ускорява и оптимизира производителността на изводите на най-новите големи езикови модели. Споменаването на ARM асемблера също така подсказва, че новата конзола, подобно на своя предшественик, ще се захранва от ARM процесор.

В момента за Nintendo Switch 2 се знае много малко, дори официалното име на конзолата е под въпрос. Според някои скорошни слухове конзолата ще бъде пусната на пазара с два различни модела на 24 септември 2024 г. Nintendo запазва датата 3 ноември като резервна дата за пускане на пазара, в случай че нещо попречи на пускането на конзолата в края на септември.

Снимка: Unsplash

Виж още: Наследникът на Nintendo Switch няма да впечатлява с OLED дисплей

Още от Play