Square Enix разкри бъдещите си планове относно наличността на Final Fantasy 7 Remake. Добре приетият римейк на ролевата класика първоначално бе анонсиран като временен PlayStation ексклузив за една година. До юни обаче подобрената версия ще излезе за PlayStation 5 и с това временната ексклузивност ще бъде удължена с още шест месеца.

В резултат РС геймърите ще могат да очакват играта най-рано в началото на 2022 г. Тъй като вече никой не желае да пуска истински ексклузиви, които да дават добавена стойност на една или друга платформа, вече живеем в епохата на временната ексклузивност и няма съмнение, че на по-късен етап Final Fantasy 7 Remake ще излезе за още платформи.

PS5 версията на Final Fantasy 7 Remake ще излезе на 10 юни и ще бъде безплатен ъпгрейд за онези, които притежават играта за PS4. Новото допълнително съдържание в Next Gen версията обаче ще трябва да бъде закупено отделно.

Final Fantasy 7 Remake представлява пълна преработка на оригналната PlayStation игра с нов енджин и заменя походовата бойна система с такава в реално време. 

Снимка: Square Enix

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра