Това беше просто въпрос на време. Само няколко седмици след пускането на Fortnite за iOS, Epic потвърди, че онлайн играта (и истинско явление) идва и за Android през лятото. Няма много какво да кажем на този етап, но спокойно можем да предположим, че тъч интерфейсът на iOS ще се пренесе и в изданието за Android. Надяваме се обаче, то отразява някои извлечени поуки, откакто мобилната игра пристигна първоначално за операционната система на Apple.

Понастоящем Epic въвежда гласов чат на мобилни устройства, а това включва и разговори с приятели на други платформи. Надяваме се също така да се подобри визуалното качество и да бъде въведен режим за пестене на батерията, който намалява натоварването на вашето устройство (това би било полезно за по-старите телефони). Проектът също така възнамерява да донесе статистично проследяване на мобилните играчи и има за цел да намали размера на самата игра и нейните актуализации. Неотдавнашен ъпдейт въведе възможност за персонализиране на HUD, така че няма съмнение, че компанията е поне донякъде отзивчива към исканията на мобилните играчи.

Със сигурност има основателна причина за това. Оценките на Sensor Tower показват, че Fortnite вече печели милиони долари на ден само за iOS. А пускането за Android задължително ще увеличи това дори само заради по-голямата потребителска база на Android. Това е и една от малкото платформи, които Fortnite все още не поддържа. С тази скорост единствената останала платформа е Nintendo Switch... и дори този пропуск може да не трае много дълго.

Още от Play