На страниците на социалните медии в Китай се появи една зашеметяваща изненада: нова, специална версия на графична карта от Nvidia. GeForce RTX 3080 Ti се отличава с дизайн, отдаващ почит на филма The Matrix Resurrections, и гордо позира от множество публикации в Weibo. Още по-вълнуващо е, че лимитираните бройки са готови за собствениците си като един вид награда за феновете на Nvidia и The Matrix. За съжаление надпреварата ще обхване само и единствено Китай, което прави изкушението още по-сладко.

Сайтът Tom's Hardware направи ревю на няколко Nvidia GeForce RTX 3080 Ti от партньори като Zotac и Galax, със специално споменаване на модела Asus ROG Strix LC, който е комбиниран с AIO охладител. Така че феновете знаят повече или по-малко какво да очакват по отношение на хардуера под капака. С тази карта получавате това, което изглежда като охладител с референтен дизайн; въпреки това графиката за феновете на The Matrix ще превърне точно тази карта в истински обект на желание.

Референтната GeForce RTX 3080 Ti разполага с 10 240 ядра CUDA, тактова честота на GPU от 1.67 GHz и 12 GB GDDR6X памет на 384-битова шина. Докато нейните ускоряващи часове са малко по-ниски от стандартния GeForce RTX 3080 (при 1.71 GHz), броят на ядрата CUDA представлява значително увеличение спрямо 8,704 / 8,960, предлагани съответно от моделите 10 GB / 12 GB RTX 3080.

Глобалните социални медии на Nvidia също имат някои награди, но трябва да побързате. Nvidia сподели публикация, включваща пълна персонализирана версия на GeForce Matrix PC в своите акаунти в Twitter, която изглежда вълнуващо, въпреки че е един-единствен продукт. Междувременно друг пост показва три персонализирани задни плочи с тематична визия отново на The Matrix, които Nvidia раздава с GeForce RTX 3080 Ti графични карти. Подобно на състезанието Weibo, трябва да споделите и да коментирате нещо, за да участвате. Тъй като глобалните състезания са в Twitter, Nvidia иска да добавите и хаштаг #TheMatrix.

Снимка: Nvidia

Виж още: Най-изумителното от CES 2022 (част II) (ВИДЕО)