Джей Джей Ейбрамс и Tencent обединяват сили в неочаквано начинание в развлекателния бизнес. Известният режисьор и продуцент се готви да навлезе в гейминга, разширявайки дейността на своята компания Bad Robot Productions.

Филмовата и телевизионната продуцентска компания на Ейбрамс ще започне чисто нов отдел, посветен на развитието на видеоигри, наречен Bad Robot Games.

Новото поделение се създава в партньорство с китайския гигант Tencent и Warner Bros. Interactive Entertainment, като първият е отговорен за дистрибуцията на дивизиите на външни пазари (главно в Азия), докато WBIE ще действа като миноритарен инвеститор в Bad Robot Games.

По-специално, Bad Robot Games ще работи за създаването на нови и оригинални заглавия както с по-големи студия, така и на инди заглавия за конзоли, мобилни устройства и персонални компютри.

Самият отдел ще бъде начело с Дейв Баронов, който е работил по редица игри и интерактивни материали в Bad Robot от 2006 г. Проектите в студиото ще бъдат обработени от вътрешен персонал на Bad Robot - включително художници, дизайнери и писатели - докато "утвърдени разработчици" също ще бъдат наети да работят по проектите на Bad Robot Games.

Bad Robot Productions е създадена през 1998 г. и оттогава компанията е творческа сила зад редица игрални филми и телевизионни сериали. Сред многото произведения на студиото са филми като серии като Star Trek, Cloverfield, Super 8, Lost, Alias и Westworld.

Тагове: