Номинираните за The Game Awards 2022 бяха обявени и God of War: Ragnarok води с 10 номинации, включително за най-добра история, най-добро изпълнение, най-добър екшън/приключение и, разбира се, игра на годината.

Две игри споделят второ място в отдела за получаване на номинации - Elden Ring и Horizon Forbidden West със седем всяка, докато третото място неочаквано отива при котешкото приключение на BlueTwelve Stray, което привлече шест номинации. A Plague Tale: Requiem следва с пет номинации, докато Call of Duty: Modern Warfare 2, Immortality, Neon White, Sifu, Tunic и Xenoblade Chronicles 3 допълват групата с по три номинации.

Както обикновено се случва с наградите, има някои „интересни“ заглавия сред номинираните. Elden Ring например е кандидат за най-добра история, което е абсолютно странно, като се има предвид каква неразбираема бъркотия представлява, докато критично добре приетата Immortality има номинации за най-добра режисура, най-добра история и най-добро изпълнение, но беше пренебрегната за най-добра независима игра. Също така намираме за малко странно, че Elden Ring е кандидат за наградата за най-добра ролева игра, но това неизбежно води до кавги за това какво е и не е ролева игра спрямо екшън игра с ролеви елемент.

Ще кажем обаче, че е странно да видим Dune: Spice Wars, Mario + Rabbids Sparks of Hope, Total War: Warhammer 3, Two Point Campus и Victoria 3 заедно в една и съща категория за най-добра симулация или стратегия. Разбираме, че има елемент на творчество, присъщ на категоризирането на видеоигрите, но ако смесвате Rabbids с голяма стратегическа игра като тази на Paradox, може би е време да се отдръпнете и да преразгледате някои житейски избори.

Наградите за игри за 2022 г. ще включват и нова категория, наречена Най-добра адаптация, която отличава „проекти, вдъхновени от игри в развлеченията“. Три от номинираните в категорията идват от Netflix, а другите двама са премиери в кината:

Arcane: League of Legends
Cyberpunk: Edgerunners
The Cuphead Show
Sonic the Hedgehog 2
Uncharted

Game Awards 2022 ще се проведат на 8 декември и ще бъдат предавани на живо в Twitch, YouTube, Facebook, Twitter и почти всяка друга платформа за стрийминг, която може да назовете.

Снимка: Sony

Виж още: Илон Мъск иска да си подаряваме Tesla за Коледа