Фил Спенсър се вълнува от възможността за възкресяване на старата библиотека от игри на Activision-Blizzard, ако придобиването на издателя от Microsoft се осъществи. Едно от тях може би е любимата RTS игра StarCraft: нещо, от което Спенсър изглежда доста развълнуван.

Пред Wired шефът на Xbox разказа за 25-ата годишнина на Age of Empire и преминаването на поредицата към конзолата – което също означава поддръжка на контролер и интеграция на кръстосан мултиплейър за компютърните играчи. На въпрос за връщането на собствената RTS поредица на Activision-Blizzard Спенсър изрази интерес към това. Той призна колко много е означавала играта за хората и какво е направила за жанра, наричайки я „основополагащ момент в игрите“.

„Не само StarCraft, но и WarCraft, когато мислите за наследството на RTS игрите, за които говорим тук, по-специално от Blizzard“, каза той. „Засега нямам никакви конкретни планове, защото не мога просто да вляза и да работя с екипите, но StarCraft беше важен момент в игрите, нали?“

Спенсър поясни, че все още не може да даде категоричност за нищо, но каза, че е „развълнуван да се събере с екипите и Activision, Blizzard и King, за да говорим за каталога от стари заглавия и възможностите, които може да имаме пред нас“.

Той продължи: „Това не е нещо, върху което мога да работя активно в момента, но мисълта, че мога да мисля какво може да се случи с тези франчайзи, е доста вълнуваща за мен, като някой, който е прекарал много часове в игра на тези игри“.

Така изглежда, че можем официално да добавим StarCraft към списъка с „игрите, които Фил Спенсър иска да върне“. При начина, по който говори Спенсър, бихте си помислили, че това е отдавна спяща поредица, но Starcraft II беше пуснат в три части през 2010–2015 г. и все още се радва на интерес на сцената на електронните спортове, макар и да не е толкова голям хит, колкото беше. Получихме и Starcraft Remastered през 2017 г. и докато Blizzard никога не са говорили конкретно за бъдещето на поредицата, винаги е изглеждало неизбежно Starcraft 3 да се случи в даден момент.

Този вид коментар е нормален за гиганта, откакто Microsoft обяви предложеното придобиване на Activision Blizzard. По-рано тази година Спенсър изрази интерес към някои други игри на Activision-Blizzard, като каза, че иска да върне тези, които е обичал като дете, специално споменавайки King's Quest, Guitar Hero и Hexen.

Снимка: Blizzard

Виж още: Call of Duty се врече във вечна любов на PlayStation