В интернет изтекоха данни от Twitch, които показват колко печелят най-известните стриймъри от платформата в рамките на последните две години. Както може да предположите, сумата е голяма, но в същото време за това апетитно парче могат да се преборят само шепа геймъри.

Изглежда, че най-успешният стриймър в Twitch е групата Critical Role, която от август 2020 г. насам е натрупала над 9.5 милиона долара. На второ място е xQcOW с 8.4 милиона долара. Последният в тази топ 10 класация е спечелил почти 3 милиона долара за същия период.

Сумите действително са огромни, но според статистиката Twitch трудно може да мине за алтернатива на стандартната работа. За да изкарат средния годишен доход от 67 000 долара в САЩ, стриймърите в Twitch трябва да бъдат в топ 0.015 процента. Това са точно 1322 души от 8.8 милиона активни стриймъри в платформата. Нещо повече, някои от стриймовете на най-популярните играчи са по седем дни в седмицата и до 12 часа на ден.

Повече от 1/3 от стриймнатите наскоро игри от хората в топ 10 в Twitch са шутъри, като Call of Duty: Warzone, Apex Legends и бетата на Battlefield 2042. Други популярни заглавия наскоро са Roblox и Nickelodeon All-star Brawl. 


Снимка: Pikrepo

Виж още: 17-годишен разби изискването за Facebook акаунт при Oculus Quest 2

 

Още от Play