Кои са най-известните български компании за разработка на развлекателен софтуер? Как се създават мобилните игри? В четвъртия епизод на предаването „Игрите като професия“ водещите отговарят на вашите въпроси, споделят кога е правилният момент за създаване на собствено студио и какви трудности могат да срещнат зрителите, които обмислят да създават сами игра, както и разказват за историята на най-успешните игри и проекти.

Епизодът е вече онлайн и можете да го гледате в официалния ни YouTube канал. За нас е важна всяка една обратна връзка и очакваме да споделите какво ви харесва, какво не, както и какво бихте желали да видите в бъдещите епизоди. А един от вас, който е коментирал епизод 4 или 5, ще спечели съвсем скоро невероятния смартфон Alcatel 1S 2020.

Виж още: Ето така ще изглеждат ААА игрите за PlayStation 5 (ВИДЕО)

„Игрите като професия“ е седмично предаване, в коeто водещите разговарят с гости от бранша за това, как да започнем кариера, свързана с играенето или създаването на компютърни, конзолни и мобилни игри.

Професиите в тази сфера са актуални, доходоносни и перспективни, а всеки, който ги е започнал, се е убедил в максимата, че ако си избереш кариера с нещо, което ти доставя удоволствие, няма да ти се налага да работиш нито ден.