Нов експлойт в е-магазина на Epic Games позволява на РС геймърите да свалят и запазят в профилите си игри без пари. Откритието бе направено от сайта CCN и за момента пробивът още не е поправен то Epic Games.

Според журналисти, работещи за CCN, след като влезете в акаунт, с който е закупена дадена игра, може да я свалите, да излезете от профила и да се логнете във вашия собствен и да започнете да я играете. Точно така, дори да не сте купили играта от вашия собствен акаунт, пак имате достъп до нея. Сайтът демонстрира това с шутъра Borderlands 3, причината за експлойта е фактът, че в магазина на Epic Games като цяло няма DRM защита. Макар самата Borderlands 3 да използва антипиратската защита Denuvo, тя не заключва по никакъв начин копието от играта към вашия акаунт в магазина на Epic Games.

Със сигурност в последните дни някои потребители са се възползвали от това, но засега не знаем дали ще има бъдещи последици за тях. Под „последици“ имаме предвид, че Epic Games най-малкото може да банне ключовете, използвани в експлойта.    

Освен това като повечето експлойти това очевидно е незаконно и силно ви препоръчваме да не го правите.

Виж още: Честито! Death Stranding обявена повторно за РС

Тагове: