Следващия месец Apple Arcade ще отбележи две години: услугата бе анонсирана от гиганта през март 2019 г. и заработи през септември същата година. Седмици преди втората си годишнина Apple Arcade достигна 200 игри, налични в нейния каталог, в която влизат както оригинални заглавия, така и портове на стари хитове от историята на гейминга.      

Игра номер 200 на разположение на абонатите на Apple Arcade се оказа непретенциозното заглавие Super Stickman Golf 3. Когато Apple Arcade заработи през есента на 2019 г., тя имаше около 100 ексклузивни игри и обещанието на компанията, че ще добавя нови заглавия всяка седмица. Разбира се, тъжната реалност в гейминга е, че ексклузиви на практика няма и повечето хитове от Apple Arcade бяха портнати за РС и конзоли на по-късен етап.

Освен с оригинално съдържание по-рано тази година Apple Arcade се сдоби с още две нови категории – Timeless Classics и App Store Greats. По тяхна линия от април насам в Apple Arcade бяха добавени още 30 стари, но популярни заглавия, като Angry Birds, Cut the Rope, Fruit Ninja и Monument Valley.

Потребителите на Apple Arcade могат да свалят и играят всички налични игри в каталога без реклами и микротранзакции срещу абонамент от пет долара на месец. Te са съвместими с iPhone, iPad, Apple TV и Mac.

Снимка: Apple

Виж още: Amazon желае отпечатък от вашата длан. Бягайте далеч