Макар поредицата Star Wars да тръгна в нова посока след края на сюжетната линия на Люк Скайуокър в Епизод IX, следващият филм се пак може да разказва позната история. Според слухове от Холивуд се подготвя нов Star Wars  филм, базиран на класическата ролева игра Star Wars: Knights of The Old Republic на BioWare. Освен това, сценаристката Лета Калогридис, която преди това е работила по Altered Carbon, Avatar и Shutter Island, почти готова с финалната версия на сценария за цяла трилогия по КОТОR.

Виж още: Mortal Kombat 11 в твоята Tesla? Защо не

Действието в  КОТОR  се развива почти 4000 години преди основаването на галактическата Империя и в този смисъл е преди събитията в прикуел трилогията.  Тъй като Dinsey засега не дава информация по въпроса, не е ясно дали базираният на популярната игра филм ще бъде следващият в кино афиша на поредицата. Гигантът обаче потвърди, че следващият Star Wars филм ще излезе през декември 2022 г., последван от още две части през декември 2024 г. и декември 2026 г.

Развлекателният гигант потвърди, че предвидения за 2022 г. ще бъде първият от трилогията, оглавявана от създателите на "Игра на тронове" Дейвид Беньоф и Д.Б. Уайс. За да е кашата пълна, режисьорът на The Last Jedi Райън Джонсън работи по отделна собствена трилогия, която ще разшири вселената в един свят след края на Люк Скайуокър.