Една от най-продаваните игри на всички времена най-накрая ще може да се играе на Android устройства. От днес култовата приключенска игра Myst - известна като realMyst - е достъпна за изтегляне от Google Play Store за сумата от 14.99 лв. Мобилното игрално студио Noodlecake е в основата на този порт, което, разбира се, си е партнирало с оригиналния разработчик Cyan.

Android версията включва няколко полезни съвременни допълнения, включително инструмент за маркиране и вграден водач, в случай че се затрудните. В допълнение към сензорните контроли, версията за Android също така поддържа игра с Bluetooth контролери.

Myst първоначално излезе за PC през 1993 г., пренасяйки играчите на мистериозен остров, на който трябва да изпълняват задачи и да решават редица сложни пъзели, за да разкриват множество мистерии. До 2002 година Myst се смяташе за най-добре продаваната PC игра на всички времена (след това беше засенчена от The Sims). Тя се появи за iOS през 2009 година. А нейното продължение Riven ще бъде налично и за Android "скоро", обявиха от Cyan.

 

 

Прочетете и това: Daydream VR платформата на Google е вече отворена за всички разработчици на приложения

Тагове: