Blade Runner 2099, нова част във франчайза Blade Runner, която е планирана като телевизионно продължение на филма Blade Runner 2049 от 2017 г., се разработва в Amazon Studios, съобщава Deadline.

Сериалът с живи актьори ще бъде написан и продуциран от Силка Луиза, създател на сериала на Apple TV Plus Shining Girls, чиято премиера ще бъде тази пролет. Ридли Скот, режисьорът на оригиналния филм от 1982 г. Blade Runner, също ще бъде изпълнителен продуцент.

Въпреки тези подробности нищо не е заложено като категорично засега. Сериалът е това, което Deadline нарича „приоритетно развитие“. Това означава, че Amazon Studios „бързо засилва“ сценариите и разглежда датите на производство, но самата поредица всъщност все още не е в ход. Продукцията събира екип сценаристи в момента според Deadline, който също така съобщава, че самият Скот може да режисира епизоди от сериала, ако получи зелена светлина за това.

Това не е първият път, когато чуваме за телевизионно шоу с името Blade Runner. По време на двойното си турне за пресата за филмите му House of Gucci и The Last Duel Скот каза, че планира серия от 10 епизода, базирана във вселената. По това време Скот спомена, че има пилотен епизод, написан за поредицата и шоу библия, но не е ясно дали Blade Runner 2099 е същата тв серия, която Скот обсъждаше по това време.

Докато Blade Runner има доста спинофи, включително анимирани късометражни филми и скорошното аниме Blade Runner: Black Lotus, нищо в поредицата не е изследвало бъдещето след Blade Runner 2049. С разлика от 50 години наистина не може да се каже какво е новото в поредицата, която ще ни пренесе в 2099 г., но предполагаме, че репликантите ще бъдат замесени по един или друг начин.

Снимка: Warner Bros. Pictures

Виж още: Десет готини трика за по-качествена смартфон фотография