Новата игра Metal Gear Survive предизвика възмущението на феновете още от момента на своя анонс, а сега изглежда, че те ще имат още един повод за недоволство.

На базата на изтекла оферта за предварителна поръчка от сайта на Konami изглежда, че Metal Gear Survive ще изисква непрекъсната интернет връзка във всеки един момент. Това означава, че не само мултиплейърът, а и сингъл кампанията ще налага да сте постоянно свързани с мрежата. В описанието на играта най-напред се казва, че за онлайн е необходим абонамент за PS Plus и XBOX Live, след което следва злокобното изречение “интернет връзка е необходима, за да играете играта”. Това очевидно буди въпроси и създава объркване дали изобщо Metal Gear Survive ще може да се играе офлайн.

Поне досега Konami поддържаше, че цялата кампания в играта ще може да се играе самостоятелно, което очевидно не поражда изискване за онлайн достъп, но сега вече не можем да бъдем сигурни в това.

Metal Gear Survive ще излезе на 22 февруари. Играта се прави за PlayStation 4 и Xbox One, но ще има и РС порт през Steam.

Заглавието е разработено без участието на създателя на поредицата Хидео Коджима и ще замени познатия тактически геймплей със зомби екшън.

Тагове: