РС компанията MSI започва да прави SSD дискове – при това доста бързи такива. Представете си PCIе 4.0 NVMe SSD дискове със скорост на четене и писане от около 7000 МВ/s.

За момента дисковете се наричат просто MSI SSD, вероятно за премиерата ще бъде избрано по-готино име. Кога ще бъде тя, все още не се знае, но максималният капацитет на SSD дисковете ще бъде до 4 ТВ.

Анонсът дойде по време на CES, където компанията анонсира още нови видеокарти и лаптопи, включително супер тънкия MSI Stealth 15M.

Именно обаче анонсът на SSD дисковете изглежда най-вълнуващ, тъй като този продукт не е типичен за компанията. Комбинацията от бърз SSD диск на достъпна цена и традиционната за MSI ориентация към геймърите обещава да видим интересно предложение.

Засега не знаем много подробности за SSD дисковете, освен че ще използват TLC флаш памет и ще имат комплексна охладителна система.

Имайки предвид, че отново на CES видяхме анонса на имащия сходни параметри Kingston Ghost Tree SSD диск, изглежда, че този сегмент ще стане изненадващо конкурентен и търсещите бързи SSD дискове геймъри няма да се ограничават само да предложенията на Samsung.    

Снимка: MSI

Виж още: Цялото удоволствие с марката Cyberpunk 2077 ще ви струва над 2000 долара

 

Тагове: