Nintendo Switch 2 все повече прилича на огромна крачка напред в сравнение с предшественика си, както се предполага от показаните по време на тазгодишния Gamescom технологичните демонстрации.

В нов видеоклип, споделен в YouTube, NateTheHate, който в миналото се е доказал като надежден източник на вътрешна информация, разкрива как новата конзола на Nintendo е способна да стартира играта The Legend of Zelda: Breath of the Wild с 4K резолюция и 60 кадъра в секунда, използвайки технологията за ъпскейлинг NVIDIA DLSS. Освен това технологичната демонстрация не е имала никакво време за зареждане, което звучи още по-интересно от това, че конзолата е в състояние да стартира демонстрацията при висока резолюция и плавен фреймрейт.

Във видеоклипа NateTheHate говори и за демонстрацията на направеното с Unreal Engine 5 демо на име Matrix Awakens на Nintendo Switch 2, която очевидно е работила с по-добро трасиране на лъчи от PlayStation 5 и Xbox Series, но без реконструкция на лъчи, която е въведена в NVIDIA DLSS 3.5. Това не е изненадващо, като се има предвид, че в доклад от миналата седмица се казва, че демонстрацията на Matrix Awakens е работила с DLSS 3.1 вместо с новата версия на технологията. Накрая NateTheHate разкри, че за конзолата се говори много за март 2024 г., макар че все още не е ясно дали това е прозорецът за официалното разкриване или пускане на пазара.

Конзолата Nintendo Switch 2 все още не е обявена официално, но според слуховете ще бъде пусната на пазара по някое време през следващата година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Nintendo е по-близо до пускането на Switch 2, отколкото си мислите