Ново хардуерно устройство на Valve току-що получи сертификат в Южна Корея, което често е предвестник на по-широко разпространение. Но какво точно е то? Очевидните кандидати за този продукт са нов Steam Deck, контролер или VR хедсет.

Като се има предвид казаното от Valve по отношение на Steam Deck 2, нов модел или дори значителна актуализация не се усещат като неизбежни, така че ще ги изключим. Нов контролер е малко по-вероятен.

Все пак Valve преустанови производството на Steam Controller още през 2019 г. и широко разпространеното мнение е, че той заедно с цялата Steam Machine е бил прехвърлен в Steam Deck. Така че нов контролер изглежда малко вероятен, макар и не напълно невъзможен.

Което довежда до единствения възможен вариант: нов VR шлем. Съществуващият Index на Valve е изцяло кабелно и "глухо" устройство, което означава, че по същество е само дисплей и не може да изпълнява никакъв софтуер сам по себе си. Освен това е на повече от три години.

В същото време този корейски сертификат е за някакво безжично устройство. Новата регистрация също така е почти идентична в детайлите си с тази на Meta Quest 3, който е сравнително евтин безжичен хедсет със собствен процесор, графичен процесор, оперативна памет и памет.

Така че една от по-вероятните перспективи е, че Valve е на път да пусне в продажба нов основен безжичен VR хедсет "всичко в едно", който не изисква компютър и има някакъв вид компютърна и операционна система на борда.

Засега подробностите са изцяло спекулативни. Quest 3 работи с чип Qualcomm Snapdragon. Точните спецификации не са оповестени, но вероятно ще бъдат свързани, ако не и идентични с различни SoC Snapdragon за смартфони. Реалистично погледнато, това е чипът, който бихте очаквали да видите в сравнително достъпен безжичен шлем от Valve.

Снимка: Unsplash

Виж още: Lenovo Legion Go е по-скъп от Steam Deck и ASUS ROG Ally

 

 

Още от Play