Nintendo Switch вече е на четири години и по всички личи, че новата ревизия на конзолата ше бъде обявена до броени дни. Според достоверни източници на Bloomberg анонсът на условно наречения Nintendo Switch Pro ще излезе преди E3, което ще се проведе в средата на юли.

Този навременен анонс ще позволи на партньорите на Nintendo и самата японска компания да представят предстоящите игри на изложението. Както обаче взе да се случва напоследък, между анонса и дебюта на пазара на новата ревизия на Nintendo Switch изглежда ще измине известно време. Първите бройки ще се появяват чак през юли, а нужните количества ще започнат да се произвеждат едва в края на годината.

Всъщност думата Pro в името на новия Nintendo Switch е използвана само от пресата, докато официалното наименование се пази ревниво от японците. В същото време обаче параметрите на новата ревизия изглеждат ясни.

Новият модел ще има 7-инчов OLED дисплей от Samsung, увеличение от 6.2 при Nintendo Switch и 5.5 при Nintendo Switch Lite. Предполага се, че резолюцията ще остане 720р, за да се пести батерия. Нов и доста по-мощен обаче ще бъде чипсетът от Nvidia, който ще подържа 4К при връзка с телевизор.

Всичко това, разбира се, струва пари, особено при сегашния недостиг на чипове и се очаква Nintendo Switch Pro да струва повече от 300 долара, колкото беше оригиналната цена на конзолата, като компанията ще спре от производство оригиналния Nintendo Switch и ще запази само Nintendo Switch Lite като по-евтина алтернатива.

Снимка: Creative Bloq

Виж още: Цялото удоволствие с марката Cyberpunk 2077 ще ви струва над 2000 долара