Fable 4, която технически е просто Fable на Playground Games, е изправена пред същата нужда от балансиране на историята като най-новите филми от поредицата Star Wars, заявява ръководителят на Microsoft Studios Мат Бути.

Обсъждайки визията на Playground за рестартиране на поредицата с The Guardian, Бути отбеляза, че дизайнерите на студиото „имат истинска страст към поредицата и уникална гледна точка към това, което е основновополагащо за Fable игрите“. Той също така обсъжда трудностите при възраждането на серията след толкова дълго време, а именно това да се реши какво да запази и върху какво да надгради.

„При такъв тип поредици, където има съществуващи предишни версии, винаги трябва има добър баланс между това, което ще се запази, и това, което искате да добавите и което е ново“, казва Бути. „Това е като предизвикателството да създадете нов филм за Star Wars - има неща, които всеки иска да запазите, но след това имате отговорност да пренесете филма в нова и непозната територия и вярвам, че Playground има добра визия за това.“

Ранните слухове предполагаха, че новата Fable ще прилича по-малко на традиционна RPG игра и повече на MMORPG или поне на MMO-подобно RPG, но подходът на Playgrounds към поредицата остава неясен. Трейлърът от разкриването на играта ни каза много малко освен името ѝ, така че на този етап просто трябва да изчакаме за повече информация. Надяваме се, че Microsoft има още какво да сподели преди старта на Xbox Series X този празничен сезон.

Самата Fable пък едва ли може да се очаква преди 2021 г.

Снимка: Microsoft
 

Виж още: PlayStation 5 е тук! (ВИДЕО)

Тагове: