Нови доклади предполагат, че Sony може би вече е започнала да доставя прототипи на PS5 Pro на избрани хора. Според TweakTown (който цитира международни данни за доставки) Sony е доставила прототипи на конзоли и комплекти за разработка някъде през последните няколко месеца.

Международните документи за доставки изброяват някои от тях като комплекти за разработка на софтуер за интерактивно забавление, а други като прототипи на конзоли, закупени от Sony Interactive Entertainment, което води до подозрението, че това са прототипи или за PS5 Pro, или за PS5 Slim.

Тъй като PS5 стартира през ноември 2020 г., вероятно прототипите са нова версия на PS5, която Sony планира да пусне по-късно в жизнения цикъл на конзолата.

Според документацията за доставка голям брой прототипи на конзоли вече са изпратени. Четири кашона бяха изпратени от Обединеното кралство до Норфолк, щата Вирджиния, на 16 ноември 2021 г. Междувременно Sony също достави хиляди комплекти за разработка на конзоли през последните няколко месеца.

Много от тях идват от Япония, с някои доставки от Република Корея или Китай, насочвани към Лос Анджелис, Лонг Бийч или Оукланд. Всичко това може да бъде по-нова версия на PS5, въпреки че е невъзможно да се каже от ограниченото количество данни, които са изброени.

Международните документи за пратки изброяват различни степени на тегло за всяка пратка. Въз основа на това, колко единици са включени. Четирите прототипа на конзолата например имат общо общо тегло от около 694 кг. Един PS5 тежи 3.6 кг, така че каквито и да са прототипите, има много от тях.

Ако приемем, че тези прототипи са точно или близо до същото тегло като текущия PS5, това ще представлява около 193 единици.

Въпреки че Sony все още не е обявила официално PS5 Pro или PS5 Slim, има голям шанс такъв анонс да дойде в крайна сметка и тези прототипи и комплекти за разработка може да са първият знак за него. Едно нещо, което трябва да имате предвид, е, че оригиналният PS4 стартира през 2013 г., докато PS4 Slim и PS4 Pro стартираха съответно през септември и ноември 2016 г.

Това е около три години след първата ревизия на конзолата. Което не означава непременно, че Sony ще изчака същото време, за да пусне PS5 Pro и/или Slim, но това е нещо, което трябва да се вземе предвид по отношение на времето/обявяването на новите версии на PS5.

Снимка: Pikrepo

Виж още: 17-годишен разби изискването за Facebook акаунт при Oculus Quest 2

 

Тагове: