Какво е общото между Fortnite и Doom? На пръв поглед нищо, защото едното е временна мода, а другото една от най-великите шутър поредици. Но подобно на онлайн шутъра на Epic, вече може да играете оригиналната трилогия Doom на практически всяка една актуална гейм платформа.   

Тазгодишното издание на QuakeCon вече тече и един от първите големи анонси от събитието бе, че първите три Doom игри вече са налични за  PS4, Xbox One и Switch. Освен това може да ги играете на вашето РС или буквално да носите един от прадедите на шутър жанра в своя джоб, ако разполагате с iOS или Android телефон.

Приятната изненада бе леко развалена, защото трите игри се появиха в дигиталния магазин на Switch още преди анонса, макар после да бяха изтеглени. След това пък се оказа, че може да ги играете на конзолата на Nintendo само ако имате акаунт в Bethesda, макар компанията да обеща да премахне това изискване. Като цени първите две Doom игри струват по пет долара, докато третата е десет долара.

Междувременно Bethesda обеща, че ни очаква порт на Doom 64 за PS4 и PC, а на 6 август Doom от 2016 г. ще се присъедини към каталога на стрийминг платформата PS Now.    

Виж още: Тествахме новия PlayStation 5. Хубаво де, не съвсем, но почти!

 

Тагове: