Разработчикът Pocket Pair продължава да постига нови успехи със своята игра за оцеляване в отворен свят Palworld, в която реално имате покемони с оръжия. По-рано PC версията на играта в Steam достигна нов рекорд от 1 864 421 едновременно играещи играчи според SteamDB.info.

Това означава, че за по-малко от седмица Palworld е достигнала втория по големина брой едновременно играещи играчи в историята на Steam, изпреварвайки безплатната игра Counter-Strike 2 на Valve. Само друга безплатна игра, PUBG: Battlegrounds, има по-голям брой едновременно играещи играчи в Steam за всички времена - 3 257 248.

Играта също така продължава да бележи нови успехи в продажбите. Официалният акаунт на Palworld в X (бивш Twitter) обяви по-рано днес, че за първите четири дни от ранния достъп до играта на платформите PC и Xbox са продадени 6 милиона копия.

Pocket Pair също така се опитва да отстрани редица сървърни проблеми и бъгове за Palworld. По-рано днес акаунтът на Palworld X разкри, че се въвеждат пачове за Xbox и Microsoft Store PC версиите на играта.

Разработчикът се занимава и с обвиненията, че Palworld е откраднал художествени активи на Pokémon. GamesRadar съобщава, че редица разработчици на игри, като например бившият член на екипа на Blizzard Ерик Ковингтън в своя X акаунт, смятат, че моделите на Palworld за различните "Приятели" просто изглеждат твърде сходни с моделите, използвани в игрите с Pokémon, за да бъдат чиста случайност.

Главният изпълнителен директор на Pocket Pair Такуро Мизобе в интервю за Automaton, проведено преди пускането на Palworld, твърди, че играта е преминала през юридически проверки. Той добави:

"Ние се отнасяме към нашите игри много сериозно и нямаме абсолютно никакво намерение да нарушаваме интелектуалната собственост на други компании."

Въпреки че това може да е вярно, според GamesRadar видеоклип в YouTube, промотиращ мод на Pokémon за Palworld, е бил бързо премахнат поради претенции за авторски права от страна на The Pokémon Company и Nintendo.

Снимка: Unsplash/Pocket Pair

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно

Тагове: