В мрежата беше споделено ново видео за разглобяване на PlayStation Portal, което предоставя добър поглед към вътрешните и други елементи на устройството.

Процесът, извършен от Джейкъб Р, разкрива как устройството, както се очакваше, се захранва от недостатъчно мощен чип, така че модификацията вероятно няма да превърне системата в мощна машина за емулация. Освен това видеото подчертава как устройството не се отличава с голяма ремонтопригодност, тъй като дори е трудно да се разглоби - нещо, което определено може да се превърне в проблем в бъдеще.

Порталът на PlayStation беше обявен за устройство, фокусирано върху дистанционната игра, и той се справя доста добре с тази задача, както подчертава Кай в ревюто си. В бъдеще обаче то може да поддържа и стрийминг в облака, което ще увеличи привлекателността му значително отвъд малките демографски групи, към които Sony искаше да се насочи при пускането му на пазара.

"PlayStation Portal не е точно онзи преносим наследник, който играчите искаха от Sony след провала на PlayStation Vita. Въпреки това PlayStation Portal върши една работа, и то изключително добре. Тя може и да не преоткрива отдалечената игра, но за тези, които разчитат на контролери и аксесоари за монтиране на телефон или на контролери на трети страни, които използват мобилно устройство като дисплей, официалният продукт на Sony просто има смисъл като единно решение. Той може и да не замени контролерите Backbone и другите устройства, които играчите имат в дома си, но PlayStation Portal може да се окаже контролерът, към който играчите ще посегнат първи", гласи анализът.

PlayStation Portal вече е в продажба в избрани региони, въпреки че може да се окаже трудно да бъде закупена, тъй като системата е разпродадена почти навсякъде.

Снимка: Sony

Виж още: Първи реални снимки на PS5 Slim потвърдиха, че дисковото устройство иска интернет връзка

 

Тагове: