Първите реални снимки на PlayStation 5 Slim изтекоха вече в X (бивш Twitter) преди броени часове. Те обаче бързо бяха премахнати от профила вероятно поради оплакване за авторските права от страна на Sony. Въпреки това хората от The Verge бързо уловиха и запазиха изтеклите снимки на PS5 Slim, на които се вижда как конзолата стои до по-едрата PlayStation 5.

Новата конзола ще бъде пусната в продажба по-късно този месец и ще изглежда съвсем малко по-тънка и по-малка от оригиналната PS5. Според журналист от The Verge задната част на PS5 Slim запазва същите портове като на по-големия си събрат. Това означава, че ще получите HDMI порт, два USB порта и ethernet порт.

Новото подвижно дисково устройство на PS5 Slim също се вижда напълно на изображенията. Изтичането очевидно включва и екран за настройка, който потвърждава предишните слухове за това, че оптиката изисква интернет връзка, за да функционира.

"Не може да използвате вашето дисково устройство. Трябва да свържете PS5 към мрежата, за да регистрирате дисковото си устройство към PS5", гласи съобщението на екрана за настройка.

Според предишни слухове може да се наложи да свържете отделящото се дисково устройство с PS5 Slim само веднъж. Има обаче опасения какво ще се случи, ако Sony някога в бъдеще закрие удостоверителните услуги за PS5 и диска.

Цената на PS5 Slim е 499.99 долара, като има и цифрова версия, която струва 449.99 долара.

Снимка: Unsplash/The Verge

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно

 

Тагове: