На сайта на американската рейтингова агенция се появи профил на Age of Empires 2: Definitive Edition, което подсказва, че появата на римейка на класическата стратегия в реално време е по-близо, отколкото предполагаме. Описанието на играта не подсказва нищо ново и изненадващо и описва как играчите поемат контрол върху някои от най-могъщите империи в историята, превеждайки ги от Тъмните векове до световно господство.

Макар подробностите да са малко, предполагаме, че Age of Empires 2: Definitive Edition ще включва оригиналния експанжън The Сonquerors, но можем да спекулираме дали трите пакета допълнително съдържание към HD рeмастъра от 2013 г. – Тhe Forgotten, The  African Kingdoms и Rise of the Rajas – ще бъдат добавени.   

Age of Empires: Definitive Edition излезе в началото на миналата година, след като през 2017 г. Microsoft анонсира както Age of Empires 4, така и преработките на оригиналната трилогия в 1080р и 4К резолюции, нови светлинни и anti-aliasing ефекти. Римейковете носят и допълнителни новости, които не се набиват незабавно в очи, но въпреки това си оказват своето влияние, като например увеличения размер на картите и наличието на нови типове терени. 

Фактът, че Age of Empires 2: Definitive Edition вече има ESRB рейтинг подсказва, че анонсът няма да закъснее и е логично да очакваме играта преди края на годината.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

97% от потребителите се чувстват по-продуктивни, след като заменят Windows с Mac

288 | 22.06.2019
Още от Play

Последният трейлър на Stranger Things ни припомня, че до 4 юли не остава много

0 | 21.06.2019