След като стартира в Северна Америка и Тайван, необичайният и сравнително скъп геймърски джобен компютър G Cloud на Logitech идва в Европа, съобщи компанията. Системата вече се предлага в Обединеното кралство, Германия, Франция, Италия, Испания, Норвегия, Дания, Швеция и Финландия със специални подаръци при пускането ѝ на пазара като например шестмесечен Xbox Game Pass Ultimate.

Със седеминчов 1080p сензорен екран и геймпад за управление Logitech G Cloud наподобява портативни устройства за игри като Razer Edge и Ayaneo Air Pro или дори по-малка версия на Switch или Steam Deck. Въпреки това той разполага само със средни характеристики като SoC Qualcomm 720G от среден клас, 4 GB RAM и Bluetooth 5.1/WiFi 5. Това е така, защото машината е специално проектирана за облачни игри от услуги като Xbox Game Pass и GeForce Now, а също така може да се използва за дистанционно стриймване на конзолни/PC игри.

Като се имат предвид ограничените спецификации, цената от 350 долара повдигна някои въпросителни, въпреки че обикновено се продава на дребно за около 300 долара. Откакто беше доставена през декември, Logitech добави към конзолата редица нови функции като например картографиране на виртуални бутони за мобилни игри, базирани на докосване, настройки за персонализиране на управлението и мъртвите зони на стиковете, както и официална поддръжка за Shadow PC. Последната услуга ви позволява на практика да "наемете" сравнително мощен компютър на цена от 30 долара на месец и да играете игри на него.

Във всеки случай G Cloud Gaming Handheld очевидно е постигнал достатъчен успех, за да може Logitech да го пусне в територии извън Северна Америка. Както споменахме, Logitech предоставя до шест месеца Xbox Game Pass Ultimate (в зависимост от страната), както и един месец NVIDIA GeForce NOW Priority и един месец Shadow PC. Тя ще бъде налична от 22 май за 359 евро/329 паунда.

Снимка: Logitech

Виж още: Прототипът на портативна конзола от Lenovo се продава свободно в Китай

 

Тагове:
Още от Play