Blizzard потвърди, че Overwatch 2 ще замени оригиналния Overwatch при пускането ѝ през октомври.

В изявление пред Axios компанията потвърди новината и добави, че цялото отключено от играчите съдържание ще се прехвърли автоматично между игрите.

Това е най-ясното изявление, което получихме, че Blizzard планира да спре да поддържа Overwatch, след като изявленията в АМА сесия на Reddit миналата седмица оставиха място за тълкуване дали оригиналната игра ще продължи да функционира, макар и без бъдещи актуализации на съдържанието.

Също така научихме от същата AMA, че съдържанието на всички неотворени кутии ще бъде автоматично добавено към вашия инвентар и всички неизползвани монети също ще бъдат пренесени.

Спирането на оригиналната игра може да не се приеме добре при всички играчи. Overwatch 2 прави малки, но значителни промени в мета прогреса на играта, към които съществуващите играчи може да не са готови да преминат.

Освен това оригиналната Overwatch е платена игра, така че затварянето на достъпа и насилствено преместване на играчи към безплатен модел за игра е, меко казано, противоречиво.

Blizzard беше забъркана в подобен спор с пускането на безплатната игра Diablo Immortal, която според съобщенията струва десетки хиляди долари за пълен ъпгрейд на героите ви.

Снимка: Blizzard

Виж още: Въпреки лошите отзиви Diablo Immortal е огромен финансов успех

 

Още от Play