Въпреки че Project CARS 3 е още съвсем нова игра, която излезе едва през август 2020 г., студиото Slightly Mad вече мисли за следващото заглавие в поредицата.

В типичния си ексцентричен стил шефът на студиото Йън Бел обяви в социалните медии, че Project CARS 4 ще бъде ни повече, ни по-малко „най-реалистичната симулация, създавана някога“.

За много фенове Project CARS 3 беше сериозна стъпка назад в поредицата, след като бяха премахнати ключови симулационни елементи като нуждата от презареждане, смяна на гумите и поправки. В резултат Project CARS 3 има скромния актив от 69 пункта журналистически ревюта в Metacritic и едва 33 процента положителни отзиви от потребителите на сайта. Конкретно РС версията на играта има 1/10 от играчите на предната Project CARS 2.

Сегашните постове на Бел обещават невиждани детайли като това всяко листо около пистатa да има самостоятелна сянка – нещо, което може да бъде постигнато с Ray tracing. Други подобрения обхващат аеродинамичния модел, който отново ще засяга листата и те ще се клатят при преминаване на коли.

„Никой няма да може да ни достигне с Project CARS 4. Вдигаме реализма на 110 процента във всяка област, за която може да се сетите“, пише Бел, чието студио Slightly Mad бе закупено от Codemasters миналата година, а преди броени дни ЕА плати на английските майстори на рейсинга 1.2 милиарда долара.


Снимка: Slightly Mad Studios

Виж още: Полша направи Minecraft сървър за учениците у дома