Microsoft анонсира Project xCloud – мащабна нова услуга за стрийминг на игри, която може да донесе гейминг на конзолно ниво на вашия смартфон. Идеята е сходна на другите такива стриймнг платформи за игри и се състои в дата центрове, пълни с Xbox One конзоли, които стриймват от разстояние игрите на вашето устройство.

Разбира се, за да работи подобно нещо, е необходимо да бъдат решени проблемите с лага и графиката, които трябва да са на задоволително минимално ниво, за да има смисъл от стрийминга. Точно тук е ролята на облачната технология Azure на Microsoft. Тя ще позволи Microsoft xCloud да стриймва игри към таблети и смартфони, управлявани с Xbox One контролер по Bluetooth и чрез жестове по 4G мрежа. Предвижда се да се ползва и 5G връзка, когато стане налична.

В момента се провеждат закрити тестове, а по-късно ще има и отворени такива. Този ход е много важен за Microsoft и тъй като компанията вече подготвя следващото поколение Xbox, няма съмнение, че стриймингът ще играе все по-важна роля за него. Ние не бихме предвидили изцяло стрийминг конзола, но със сигурност новият анонс показва ясно в каква посока ще работи гигантът.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Porsche свали шапка на Tesla – вижте защо

113 | 19.06.2019
Още от Play

Невронна мрежа превръща пикселовите изображения във фотореалистични

45 | 18.06.2019