Antstream Arcade обяви, че нейната облачна услуга за стрийминг на игри ще бъде достъпна за iPhone и iPad от четвъртък, 27 юни. Приложението ще предостави на абонатите достъп до над 1300 лицензирани игри от различни ретро конзоли, включително Commodore 64, Amiga, Atari 2600, Atari 7800, SEGA Genesis и др.

По-рано тази година Apple актуализира насоките си, за да разреши приложенията за стрийминг на игри в App Store по целия свят, което позволява предлагането на набор от игри в рамките на едно приложение. Тези услуги, като Xbox Cloud Gaming и Nvidia GeForce NOW досега бяха достъпни само през интернет на iPhone и iPad. Antstream Arcade ще се превърне в първата популярна услуга от този вид, която ще се възползва от промяната в правилата.

Основното предимство на Antstream Arcade в сравнение с емулаторите е, че не е необходимо да предоставяте собствени игри, изтеглени от интернет, но това ще има своята цена. Според данните услугата ще струва 4.99 долара на месец, или 39.99 долара на година, след като при стартирането на услугата цените бяха ограничени до 3.99 долара на месец, или 29.99 долара на година. Освен това Antstream Arcade изисква Wi-Fi или клетъчна връзка за стрийминг на игри, а услугата предлага само няколко игри за конзоли като NES, SNES, Game Boy и PS1.

Antstream Arcade вече се предлага на платформи като Android, Windows и Xbox.

Снимка: Unsplash/Antstream

Виж още: Arm устройствата с Windows вече могат да подкарат над 1200 игри

Тагове:
Още от Play