Въпреки че все още не е обявена официално, Slim ревизията на PlayStation 4 наистина съществува и промените по нея обхващат не само конзолата, но и нейния контролер. Една от основните характеристики на DualShock 4 е светлинният индикатор, който се намира в средата на пада и реагира на различни сигнали от игрите и самата конзола. Проблемът обаче е, че при нормално държане на пада индикаторът почти не се вижда от играча и реално може да видите светлините само в затъмнено помещение.

Очевидно дизайнерите на Sony са си взели поука от този неефективен подход и ще го поправят при новата версия на DualShock 4, която придружава преработената PS4 конзола.

Според изтекло в интернет видео сега светлинният индикатор е в горната част и е ориентиран към играча, така че да бъде по-полезен. По този начин разработчиците ще могат да използват по-пълноценно функцията и да дават ефективна светлинна визуализация на ставащото в играта. Тъй като промяната засяга само дизайна, а не изработката на индикатора, това означава, че батерията няма да се хаби повече - нещо, което определено притесняваше геймърите по принцип, завършва NeoGAF.

 

 

 

 

Виж още: Microsoft: Възможността да играете Xbox One игри на РС няма да убие конзолата

Тагове: