PlayStation 5 е предпочитаната игрова конзола от мнозина. Дори да сте геймър на PC или фен на Xbox Series X, не можете да отречете, че PS5 изглежда добре и работи чудесно. Изглежда, че Sony има още планове за това поколение, тъй като самата тя потвърди портативната конзола Project Q. Сега Microsoft разкри, че Sony работи по PlayStation 5 Slim и PlayStation 5 Pro.

Да, Microsoft.

Microsoft е изправен пред предизвикателство от страна на Федералната търговска комисия на САЩ относно предложеното придобиване на Activision Blizzard за 68.7 млрд. долара. Като част от съдебното дело гигантът наскоро представи документи, в които подробно са описани много факти за игралната индустрия.

В един от документите, които се появиха наскоро, Microsoft твърди, че Sony работи по PS5 Slim и се очаква той да бъде пуснат на пазара по-късно тази година с цена 400 долара.

Цифрата "4", както е посочено в бележката под линия, говори за портативна версия на PS5.

Твърдението на Microsoft изглежда леко неуместно, ако тя говори за портативната конзола Project Q като за "портативна версия на PlayStation 5". Конзолата Project Q ще предава поточно игри от съществуващ PS5 чрез Wi-Fi, вместо да ги стартира локално на портативната конзола. Това я прави коренно различна от "портативната версия на PlayStation 5".

Microsoft споменава, че портативната конзола ще бъде пусната на пазара по-късно тази година, което съвпада с това, което Sony разкри за проекта Q. Microsoft също така споменава, че цената ще бъде под 300 долара, въпреки че Sony не е разкрила нищо по този въпрос.

В същия документ Microsoft споменава също, че Sony работи по PS5 Pro.

Допълнителни части от представения документ са редактирани, така че ни липсва известен контекст. Независимо от това Microsoft очаква, че Sony ще пусне версии на PS5 Pro и PS5 Slim в близко бъдеще, и компанията вярва в това достатъчно силно, за да го представи на съда.

Sony пусна Slim и Pro варианти на предшественика си PlayStation 4 и това ни дава добра представа какво да очакваме за това поколение. PS4 Slim беше много близък по спецификации и производителност до обикновения PS4, но очевидно по-тънък. Той също така добави поддръжка на 5GHz Wi-Fi, Bluetooth 4.0 и USB 3.1.

PS4 Pro, от друга страна, се отличаваше с по-добра производителност. Освен това той беше по-голям и по-тежък от обикновения PS4 и малко по-скъп.

Снимка: Unsplash

Виж още: Как един маркер се превърна в един от най-големите гафове на гейминг индустрията? 

 

Тагове:
Още от Play