Безплатната мобилна версия на PUBG за мобилни телефони се отличи с впечатляващо постижение. Sensor Tower съобщава, че играта на Tencent е минала границата от $3 милиарда приходи, откакто е на пазара. Само през 2020 г. дотук PUBG Mobile е генерирала $1.2 милиарда приходи, като март е бил най-успешният месец с $270 милиона. Със сигурност изолацията се е отразила на това число, понеже в този период хората прекарваха повече време вкъщи и много от тях се насочиха към игри.

Важно уточнение е, че тези $3 милиарда идват както от западната версия на приложението, така и от китайското издание, наречено Game For Peace. То е и с най-голям принос за печалбите от микротранзакции - $1.6 милиарда, което се равнява на 52% от общата сума. САЩ е вторият най-голям пазар, а Япония заема третата позиция.

Оказва се, че масово приходите са от iOS потребители, макар те да са значително по-малко. 79% от всички изкарани средства са от iOS устройства. В същото време те са само 35% от смартфоните, на които е инсталирана играта. PUBG Mobile е най-успешната мобилна игра, когато говорим за приходи от микротранзакции. Само тези за 2020 г. са 4 пъти повече от тези на втората в този списък – Garena Free Fire с $300 милиона.

*Снимка: Shutterstock

Вижте още: Ето така ще изглеждат ААА игрите за PlayStation 5 (ВИДЕО)