EA предприема мерки срещу измамниците в игрите с пускането на ново решение против измама и подправяне. Пристигайки за първи път във FIFA 23 за компютър, EA AntiCheat (EAAC) е система в режим на ядро, която ще направи практически невъзможно проникването на техники за измама.

За тези, които не са запознати с термина, „режим на ядро“ се отнася до операционна система за централна обработка, която има директен достъп до всички аспекти на хардуера. Защитата в режим на ядро е способна да открива чийтове, които до голяма степен са невидими за други решения против измама.

Старшият директор на EA по сигурността на игрите и античийт политиката Елиз Мърфи описа необходимостта от софтуер против измама в игри, които са силно конкурентни и използват няколко различни онлайн режима.

„За заглавия само за един играч или за заглавия без конкурентни двубои или класации чийт пейзажът е различен“, пише Мърфи в публикация в блог. „В зависимост от заглавието и вида на играта можем да внедрим друга технология против измама като защита в потребителски режим или дори да се откажем напълно от използването на технологията против измама в някои случаи, като вместо това изберем да проектираме играта така, че да бъде устойчива срещу определени видове измами.“

Въпреки че EEAC няма да се използва във всички заглавия на EA, системата може да бъде потенциално полезна за други конкурентни онлайн игри.

Мърфи отбеляза, че EEAC ще бъде активна само докато самата игра работи, така че играчите не трябва да се притесняват, че софтуерът пречи на други компютърни игри. Освен това не е проектиран така, че да не пречи на играта, така че FIFA 23 трябва да изглежда до голяма степен по същия начин за повечето потребители.

Снимка: EA

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

 

Тагове: