Дигиталните ентусиасти се сдобиха с една от най-неуловимите видеоигри досега. Според Kotaku пазителите на физически копия на редки игри от групата Forest of Illusion са получили eSmart 2.0 - много рядка игра за обучение на Nintendo DS, разпространена сред служителите на японския McDonald's през 2010 г. Както обясни ентусиастът и ловец на игри Коди Трентуит, касетката се появи в множество разочароващо скъпи онлайн търгове и изискваше съюз от щедри сътрудници (включително Forest of Illusion), преди да бъде закупена и да достигне до хора, желаещи да споделят заглавието с общността.

Няма да искате да стартирате eSmart 2.0 заради вълнуващия ѝ геймплей. Както бихте очаквали, това наистина е тренировъчно упражнение с игрови елементи. Научавате се да изпълнявате поръчки за клиенти на гише за посетители с видеоклипове, илюстриращи по-фините моменти от приготвянето на Big Mac сандвичи и Chicken McNuggets. По-добре е от видео за сухо обучение, но ще искате да си пуснете игра като Overcooked, ако искате наистина забавно изживяване в ресторанта на вашите мечти.

Не бихме разчитали, че тренировъчната игра ще бъде лесно достъпна за дълго, като се има предвид, че не е предназначена за широката публика. Все пак е забележително това, че е в ръцете на архивисти. Както при неофициалните версии за SimRefinery, прототипи на PS2 игри и подобни проекти, това в крайна сметка е опит за запазване на малко известни глави от историята на игрите, които лесно биха могли да изчезнат завинаги.

Снимка: Coddy Trentuit/YouTube

Виж още: Diablo Immortal изглежда като всичко, което бихте искали от Diablo на телефона (ВИДЕО)

 

Тагове: