Темата за Switch и виртуалната реалност периодично се появява на дневен ред, като нови слухове дават храна на спекулациите, че е възможно хибридната конзола да получи някаква форма на VR поддръжка. На теория VR Switch не изглежда особено лесно за изпълнение, нито ефективно за игра, но какво пак - новата находка си остава интересна.

Twitter потребител с прякора @random666_kys, който пише хоумбрю програми за Switch, се е натъкнал на любопитна опция, останала непозната досега. Тя позволява да тествате дисплея за VR Mode, като го разделя на два еднакви екрана, както е стандартно за VR устройствата.

След това се появява съобщение, което моли потребителя да отдалечи конзолата от лицето си, преди да натисне бутона Close.

Означава ли това, че виртуалната реалност ще си проправи път към Switch? Ами може би. Още в ъпдейт 3.0.0 през юни 2017 г. видяхме код с названието SetVrModeEnabled. Сега се появява и това, така че вероятно Nintendo поне се занимава с идеята, и то до такава степен, че да я вкара по някакъв начин в операционната система на конзолата. Оттук насетне обаче нямаме никаква идея какво ще последва, така че топката е изцяло в полето на японския ветеран.